Pluim voor BC Elst

Je mag niet opscheppen, is ons allemaal thuis geleerd. Nou vooruit, één keertje dan: wat hebben we met z’n allen een geweldige jubileumviering gehad! Vijftig jaar BCE – we hebben het geweten. De sfeer was top, de organisatie puik en de opkomst hoog.

‘De tweedaagse van BCE’ begon op donderdag 8 maart, exact de dag waarop de club in 1968 officieel werd opgericht. Op de receptie in onze stamkroeg De Oase lieten leden en oud-leden (sommige van ver gekomen), trainers en voormalige trainers hun gezicht zien.

Envelop-met-inhoud
Wethouder Jan van Baal was gekomen met de complimenten én een envelop-met-inhoud. Na zijn speech waagde BCE-voorzitter Astrid Kepers een dappere poging om de bestuurder een uitspraak te ontlokken over verbouw/nieuwbouw van de inmiddels op leeftijd rakende Helster. Maar na een lange woordenbrij was de conclusie niet meer dan: we zijn ermee bezig, éérst verkiezingen.
Astrid kon de microfoon bij zich houden, want ze interviewde achtereenvolgens de oud-trainers Harrie Nagtegaal, Joop Spekenbrink en huidig jeugdtrainster Cecile Hornes. Helaas was Erik Schrier, hoofdtrainer van de jeugd, deze avond wegens ziekte verhinderd. Ook de ereleden Harrie van Rooijen, Wouter Gabeler en Danny Samson werden in de schijnwerper gezet. Max Gartz was in Spanje maar feliciteerde de club middels een kaart. De tekst lees je verderop. Gevraagd naar hun wens voor de toekomst klonk het uit één mond: heb plezier en investeer in de jeugd, want dat is je toekomst als vereniging.

Oorkonde
Even later was het de beurt aan ‘good old’ Joop Speijers om naar voren te treden. Al vijftig jaar lid, komt nog steeds iedere training en is na afloop te vinden in De Oase. Genoeg reden om hem te benoemen als erelid, de bijbehorende oorkonde te overhandigen en een gratis lidmaatschap te schenken. Joop was zichtbaar ontroerd en zeer vereerd. (kleine zijsprong: wie wist dat Joop ooit DJ is geweest?). Ten slotte bedankte Astrid de vrijwilligers van de jubileumcommissie. Zonder hun inzet was deze fantastische avond niet mogelijk geweest.
Tijdens de door ruim honderd belangstellenden bezochte receptie draaide non-stop een reeks historische foto’s. Ook waren fotoboeken aanwezig over vijftig jaar BC Elst. Dankzij clublid Rick Evertsz stond er een professioneel scherm en waren licht en geluid uit de kunst. Wat de barman van De Oase (terecht) opviel: iedereen kletste met iedereen, er was geen groepjesvorming. Dat het nog lang onrustig bleef, spreekt voor zich.

——————–

Zweten en lachen bij clinic

De receptie op 8 maart was de eerste jubileumdag. Onder leiding van Robin Schier was er twee dagen later een sportieve middag, uitsluitend voor de leden. Jeugd, deelnemers aan badminton overdag en de senioren deden met z’n allen mee aan allerlei spelvormen, Op de tribune zat het nodige publiek te kijken hoe al die badmintonners door elkaar actief waren en op die manier één vereniging vormden.
Tijdens de clinic van Dennis en Arles Tjin Asjoe werd flink gezweet, maar straalde tegelijk bij iedereen het plezier van de gezichten. Het was badminton en entertainment tegelijk, met aan het einde een flitsende demonstratie van wat deze spelers aan snelheid en techniek in huis hadden. Leuk om te weten: twintig jaar geleden gaven ze ook al eens een clinic aan BC Elst.

Buffet
Een heerlijk buffet, opgesteld in De Oase, rondde de jubileumviering af. De harde kern van BC Elst had er ook daarna nog geen genoeg van en borrelde na aan de bar. Daar kwamen ze ongetwijfeld tot de conclusie dat het twee fantastische dagen waren – en vijftig geweldige jaren. BCE heeft een rijk verleden, zoveel was al duidelijk. Maar er gloort ook een mooie toekomst.

—————

Post van Max

Terwijl in sportcafé De Oase de drukbezochte receptie aan de gang was, vertoefde erelid Max Gartz in zonovergoten Spanje. Maar tóch was Max aanwezig, dankzij de kaart die hij had gestuurd. BCE-voorzitter Astrid Kepers las de boodschap van Max voor. Hierbij de tekst:

Beste sportvrienden,
Proficiat met jullie Jubileum
Jammer dat ik bij dit feest niet aanwezig kan zijn.
Blijf sporten, het houdt je jong en fit.
Een gezellige, sfeervolle feestavond gewenst en nog vele sportieve momenten.

Met sportieve shuttle groet,
Max Gartz