Blog

sep 12

Sfeervolle seizoenopening junioren en senioren

Seizoen 2017-2018 is op flitsende wijze van start gegaan. Jong en oud waren donderdag 7 september aanwezig in de hal, om samen mee te doen aan een variant op ‘rond de tafel’. Pompende beats zweepten de deelnemers op. Wat een manier om een nieuw jaar te beginnen!

Het bestuur onder aanvoering van Astrid Kepers wil de denkbeeldige schotten tussen junioren enerzijds en senioren/recreanten anderzijds zo veel mogelijk laten verdwijnen. Meer wij-gevoel, ook eens een kijkje nemen bij wedstrijden van anderen, dat is het idee. Wat is er dan mooier dan een gezamenlijke aftrap van het nieuwe speelseizoen?

Vanaf de goedgevulde tribune zagen de ouders hoe erelid Danny Samson antwoord gaf op de vraag waar BC Est voor staat. “Gezelligheid, sportiviteit en prestatie. Wie weet, komt er uit de jeugd die hier nu op de vloer verzameld is in de toekomst weer een topteam. Zodat we net als vroeger weer een Angstgegner zijn voor andere teams in de regio.”

Hoofdtrainer Erik Schrier en de overige vrijwilligers van de jeugdbegeleiding doen er alles aan om zowel de techniek/tactiek als de beleving op peil te krijgen. “Het is best lastig om kinderen in de leeftijd tot tien jaar gestructureerd te laten trainen. Op die leeftijd willen ze vooral rennen. Maar het lukt ons steeds beter, af te meten aan bijvoorbeeld de groei van het aantal jeugdleden.” Daarbij speelt ook de succesvolle samenwerking tussen BC Elst en BC Ellaar een belangrijke rol. Op het veld en daarbuiten weer Erik zich gesteund door het enthousiasme van de coördinatoren Mike Mientjes en Paul Selman. Ook het eindejaarsuitje van de junioren versterkt de onderlinge band en motivatie.

Alle aanleiding dus voor een stevig applaus. Dat kwam er dan ook regelmatig. De senioren keken lachend toe, deden volop mee en zagen dat het wel goed zit – bij jong én oud.

Geschreven door Maarten Molenaar

Hieronder foto’s van de seizoensopening

About The Author