Blog

apr 19

Paashaas

Vier chocolade paashazen vormden de inzet van het recreantentoernooi op 14 april. Ze stonden prominent op het wedstrijdtafeltje van toernooileider Berton van Asseldonk. Leek het maar zo of was iedereen, met deze prijs in het vooruitzicht, nét even fanatieker?

Nou hoefde dat niet eens, want er golden aangepaste spelregels. Het ging ditmaal niet om zo veel mogelijk punten bij elkaar slaan. Berton kondigde aan dat hij pas achteraf bekend zou maken welk puntgemiddelde tot de winst zou leiden. “Dus dat kan nul punten uit vier wedstrijden zijn, maar ook min zes of plus zes.”

Doel van deze maatregel was natuurlijk om de alfamannetjes een beetje in toom te houden. Ook had Berton een nieuw systeem bedacht om per baan tot viertallen te komen. À la illusionist Victor Mids liet hij iedereen een speelkaart trekken, waarbij degenen met hetzelfde cijfer (bijvoorbeeld harten zeven) naar baan zeven moesten. Pas daar ontmoetten ze hun mede-/tegenstanders en konden ze onderling de indeling bepalen. Ingewikkeld? Lees dan de zinnen hiervóór nog even terug, in iets lager tempo.

Overigens deden dit toernooi drie leden van de zwemclub mee. Geen ‘verstekelingen’, want Petra had ze keurig aangemeld. De tegenprestatie luidde dat BCE-recreanten op de eerstvolgende speelavond vanaf 22.00 uur gratis mochten zwemmen in De Helster. Op het moment van schrijven van dit stukje was nog niet bekend of er die avond inderdaad bikini’s en zwembroeken in de sporttassen zaten, naast de vertrouwde shirts en shorts.

De chocohazen hebben, zo denken we, eerste paasdag niet gehaald. Daar zagen ze er te lekker voor uit. Ze waren dus … het haasje.

Geschreven door Maarten Molenaar

About The Author