Blog

jun 19

Ouder-kindtoernooi 2017

“Super leuk en gezellig” was een veel gehoorde, enthousiaste reactie van ouders en kinderen tijdens en na het ouder-kindtoernooi.

Op donderdag 11 juni 2017 werd weer het jaarlijkse ouder-kindtoernooi gespeeld. Elk kind kon een ouder, familielid of vriendje meenemen om gezellig samen te badmintonnen. Gestart werd met een warming-up en wat krachtoefeningen om de spieren warm en soepel te maken. Daarna werden elke 10 minuten wedstrijdjes gespeeld op acht banen. Op twee banen kon de techniek worden bijgeschaafd onder leiding van Rein en Erik en werd ook wat verteld over de tactiek van het badminton. Voor het wisselen van de wedstrijdjes moest een speelkaart worden getrokken. “Leuk dat kaartje trekken en spannend tegen wie je moet spelen”, was een reactie van de enthousiaste spelers.

 

 

In de pauze kon iedereen even bijtanken en maakte Astrid van de gelegenheid gebruik om zich voor te stellen als nieuwe voorzitster van onze club. Daarna werd Leo in het zonnetje gezet, omdat hij na een paar jaar trainen van de mini’s de club gaat verlaten.

Als afsluiting van het toernooi werd een demonstratie van het enkelspel en dubbelspel gegeven. In het enkelspel werd Erik uitgedaagd door Mike, wat een spannende wedstrijd opleverde en wat tips en trucs voor een goed enkelspel. In het dubbelspel werden Erik en Mike uitgedaagd door de sterke mannendubbel Niels en Davey die afgelopen jaar twee keer kampioen werden op jeugdtoernooien. De spanning was om te snijden!

Kortom, het toernooi was gezellig en weer een daverend succes!

Erik Schrier, jeugdtrainer BC Elst

About The Author