Warning: Creating default object from empty value in /home/dabcelst/domains/bcelst.nl/public_html/wordpress/wp-content/themes/unicon/framework/admin/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Klunen rond de PosbankBC Elst | BC Elst

Blog

feb 01

Klunen rond de Posbank


Niet op sportschoenen maar op stevige wandelschoenen stonden we zondagmiddag 24 januari bij De Helster. Achttien man sterk, klaar voor “een buitenactiviteit”, zoals in de uitnodiging stond. Verdeeld over de auto’s van Rob, Wolter, Marco en Wim reden we naar … de Posbank. We waren Elst nog niet uit of de eerste grappen over de ING/Postbank waren al gemaakt. Nou is er inderdaad een bank bovenaan het natuurgebied bij Rheden, maar die is van steen en bedoeld om op te zitten. Hij is vernoemd, wist onze als altijd goed voorbereide gids Rob te vertellen, naar G.A. Pos, oud-voorzitter van de ANWB toen deze zijn 25-jarig bedrijfsjubileum vierde. In theorie heb je hier, vanaf negentig meter boven NAP, een uitzicht over het IJsseldal, de Achterhoek en de Liemers tot in Duitsland. De praktijk was helaas anders, want door de bewolking konden we met moeite Rheden zien liggen.

Dat mocht de pret gelukkig niet drukken. De route vanuit het bezoekerscentrum Veluwezoom voerde langs interessante plekken als het Noorse huisje, de schaapskooi en stuwwallen uit de ijstijd. Ook hierover verstrekte Rob moeiteloos de broodnodige educatie. Onderweg was het af en toe klunen om al te diepe modder op de paden te ontwijken. Gelukkig zijn badmintonners gewend aan snelle positiewisselingen, dus wat dat betreft: geen centje pijn. Halverwege de route hielden we pauze in Koepel de Kaap, waar we de uitbater een geweldige zondagmiddagomzet bezorgden met achttien keer koffie of warme chocomel met slagroom.

Zo’n 2,5 uur nadat we waren vertrokken, arriveerden we weer op de parkeerplaats bij restaurant-café Houtplaats. Binnen kregen we, 100% gesponsord door BCE, een lekkere mok erwtensoep met roggebrood en spek. In combinatie met (in mijn geval) een Leffe Blond was dat een passende afsluiting. Met een voldaan gevoel tuften we terug van de Posbank naar de Overbetuwe. Om thuis met een zucht plaats te nemen op een heel andere bank: de driezitter in de huiskamer.

Maarten Molenaar

About The Author