Blog

mei 23

Gezocht: helpende handjes RECO

Berton van Asseldonk (47) is de nieuwe voorzitter van de RECO, oftewel de Recreatiecommissie. Voor de senioren verzorgt de RECO sinds jaar en dag toernooitjes op de donderdagavond. Iedereen zal wel eens hebben meegedaan aan zo’n oliebollen-, paas-, sinterklaas- of ander toernooi. Verder streeft de commissie ernaar om eens per jaar een activiteit buiten De Helster te organiseren. Recente voorbeelden zijn de wandeling op de Posbank (2016) en de fietspuzzeltocht (2015). Nog verder in het geheugen gravend komen herinneringen naar boven aan paintball en lasergamen.

Helaas is het aantal leden van de commissie danig teruggelopen. Daarbij kwam het vertrek van jarenlang voorzitter Wolter Mollink. De laatste tijd gingen de toernooitjes niet meer door, zegt Berton. “Om diverse redenen was er bij de RECO geen tijd meer om ze te organiseren. Niet alleen ik vind dat jammer, ook veel leden denken er zo over. Ze vinden het leuk om van tijd tot tijd, niet te vaak, op een andere manier samen wedstrijden te spelen. Dat er prijsjes te winnen zijn is uiteraard niet het hoofddoel, maar verhoogt wel de feestvreugde.”

Al met al voor Berton reden zich op te werpen om de RECO een impuls te geven. Waarbij de rolverdeling is dat hij de toernooien voor de senioren aanjaagt en Erik Schrier die voor de jeugd. Daarnaast wil Berton graag weer een buitenactiviteit organiseren. “Maar dat kan ik uiteraard niet alleen. Helpende handjes zijn dus welkom, net als creatieve ideeën.”

About The Author