Vertrouwenspersoon

Sinds juni 2022 ben ik, Linda Kampert, als vertrouwenspersoon beschikbaar voor de Badmintonclub Elst. Ik ben opgeleid om mensen te ondersteunen in lastige situaties en doe dat met een luisterend oor en zonder oordeel. Door het creatief denken in mogelijkheden heb je na een gesprek extra vertrouwen en een praktisch idee over wat je kan doen.

Ik doe dat werk ook buiten de BCE voor verschillende organisaties. Iedereen wil graag in een veilige en prettige omgeving zichzelf kunnen zijn. Maar soms kan je dat niet meer zo ervaren na ongewenst gedrag van een ander. Bij ongewenst gedrag kan je denken aan pesten, (seksueel) intimiderend gedrag, discriminatie, geweld of andere vormen van agressie.

Voel jij je niet vrij of veilig door andermans gedrag?
 

Wat jij kan doen:

  1. Spreek de ander aan, vertel hoe het gedrag bij jou overkomt. En probeer samen tot een oplossing te komen, zodat je er geen last meer van houdt.
  2. Bespreek het met je ouders als je minderjarig bent.
  3. Benader de vertrouwenspersoon voor de BCE.


Het is in ieder geval belangrijk om er niet alleen mee te blijven rondlopen, maar het bespreekbaar te maken. Liever sneller dan later. Maar ook als het langer geleden is en je merkt nog dat het je soms bezig houdt: het is altijd beter wel erover te praten dan helemaal niet

Wat doet de vertrouwenspersoon?

  1. De vertrouwenspersoon luistert naar je vraag of ervaring.
  2. Ze geeft extra mogelijkheden om met de situatie om te gaan. Jij houdt zelf de regie en bepaalt ook zelf welke eventuele stappen je wilt zetten.
  3. Ze steunt je om de situatie waar je last van hebt te verbeteren.

De BC Elst vindt het belangrijk dat je in een veilige omgeving kunt spelen en sporten. Één waarin geen ongewenst gedrag plaatsvindt. Daarom wordt er van iedereen verwacht dat je zorgvuldig en respectvol met de ander omgaat.

Voor meer informatie kan je dat op een speelavond vragen of mij mailen of bellen:

Linda Kampert

06 10 40 35 67
linda@adniladvies.nl